Het leven in een dag

Op 24 juli aanstaande organiseert YouTube een baanbrekend internationaal experiment waarbij alle YouTube bezoekers en gebruikers worden opgeroepen om op die dag een persoonlijk moment uit hun leven op film vast te leggen en op YouTube te zetten. Filmmakers Ridley Scott (Robin Hood, Gladiator, Black Hawk Down) en Kevin McDonald (State of Play, Last King of Scotland, Touching the Void) zullen het materiaal verzamelen en er een documentaire van maken.

Hiermee produceren ze de eerste, volledig door wereldwijde gebruikers samengestelde, op 1 dag geschoten, documentaire. Deze documentaire zal in première gaan op het Sundance Filmfestival in 2011. Om de documentaire zo representatief mogelijk te maken, werken de makers samen met de organisatie ‘Against All Odds Prods’. Deze organisatie verstrekt wereldwijd camera’s zodat ook mensen in ontwikkelingslanden aan het project kunnen meedoen. De video’s van gebruikers die in de film te zien zijn, zullen als co-regisseurs in de aftiteling worden vermeld. Hiervan mogen er twintig naar het Sundance filmfestival gevlogen worden om de première mee te maken.

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn