Trots bestuurslid Stichting Bijna-baantjes

Trots bestuurslid Stichting Bijna-baantjes

Sinds het einde van 2018 ben ik een heel trots bestuurslid van Stichting Bijna-baantjes. Vanuit mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatie en onderwijs ben ik gevraagd om de groeiambitie van deze bijzondere stichting mee te helpen waarmaken. Binnen mijn eigen platform stel ik de stichting dan ook graag aan je voor.

 

Sprookjes bestaan

Bijna-baantjes is dat een sprookjeswoord? Is het een sprookje om te geloven dat jongeren met een verstandelijke beperking meedraaien in het bedrijfsleven? Wij weten dat het kan. Het zijn jongeren met ambities die zichzelf verder willen ontwikkelen door hun vrije tijd te besteden aan hun toekomstdroom. Wij bieden ze graag de hulp, het vertrouwen en de ondersteuning die ze nodig hebben voor de realisatie van hun Bijna-baan. We gaan vol overtuiging en enthousiasme de toekomst tegemoet, omdat we zeker weten dat sprookjes bestaan!

 

Inclusie, talentontwikkeling en participatie

Meedoen in de samenleving is voor iedereen belangrijk. Volwaardig onderdeel zijn van de samenleving is ook voor jongeren met een beperking een wens. Bijna-baantjes laat jongeren met een verstandelijke beperking buiten schooltijd ervaringen op doen op de werkvloer. De jongeren willen graag net zoals hun leeftijdsgenoten een bijbaan, maar dat is zonder hulp lastig te realiseren. Bijna-baantjes biedt individuele trajecten om deze wens toch waar te maken. Met een bijna-baan willen we jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar de kans geven om hun toekomstdroom te ontdekken en talenten te ontwikkelen in een bedrijf in de regio ’s-Hertogenbosch, Vught of Rosmalen.

Aansluiten bij de persoonlijke kracht en talenten van jongeren, rekening houdend met hun motieven en wensen. Hiermee groeit het vertrouwen in eigen kunnen, ontstaat er leercapaciteit en doen ze werkervaring op in hun loopbaan naar misschien wel echt (betaald) werk dat bij hen past en waardoor ze uitgroeien tot onafhankelijke mooie volwassen mensen. Bekijk hier videoblogs van onze Bijnabaners.

 

Op zoek naar coaches

Het laten slagen van een bijna-baantje is complex. Iedere jongere is anders. Daarom zijn wij nog steeds op zoek naar coaches die onze jongeren willen begeleiden. Wij noemen dit onze waarmakers. Spreekt onze visie jou aan en ben je in de gelegenheid om wekelijks op vrijwillige basis 2 uur buiten school-tijden een jongere te begeleiden dan zijn we op zoek naar jou. Neem contact op via info@bijnabaantjes.nl wij vertellen je meer.