Het sterke verhaal van de muts

Nieuwjaarsduik of toch ook een Elfstedentocht? Unox heeft de afgelopen week weer mogen genieten van oer-Hollandse gratis publiciteit. Publiciteit via de welbekende oranje mutsen. Op bijna elke tv zender werd aandacht besteed aan de Elfstedentocht. Iedereen krijgt toch kippenvel bij die mooie tv beelden van de tocht der tochten uit 1997. En in dat jaar zijn die oranjemutsen voor het eerst geïntroduceerd. Unox deelde, naast erwtensoep spontaan langs de hele route en in alle dorpen de welbekende mutsen gratis uit. Overal zag je de mutsen in beeld en het leek wel het officiële Elfstedentochttenue.

 

Een slimme zet voor weinig geld. De muts staat voor typisch Hollands heldengedrag. Dat spreekt aan, is herkenbaar en daarom voelen wij ons met die muts op al snel als vanzelf verbonden met elkaar. Iedereen kent het verhaal want de Nieuwjaarsduik is er ook aan gekoppeld. Door de vrieskou van afgelopen weken, steeg de Elfstedenkoorts naar een hoogtepunt. Ook wordt dit jaar het 100-jarig jubileum gevierd. De media dook er volop in en iedereen had het er over. Mooi om te zien dat zo’n simpele muts opnieuw een hoofdrol speelt en de zin in erwtensoep daardoor als vanzelf wordt aangewakkerd. ‘Storytelling’ doet hier goed zijn werk voor het merk Unox.

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn