Lecture Communication Tools

Lecture Communication Tools“Ik wist niet dat ik zo veel kan bereiken door alleen maar vragen te stellen”. “Van jouw persoonlijke manier van presenteren heb ik veel geleerd. Je nam ons echt mee in jouw college”. Dit zijn reacties van studenten die hebben deelgenomen aan mijn Engelstalige college en workshop ‘Communication Tools’ aan de TU Delft.

 

College en workshop op TU Delft

Nooit verwacht dat ik voor de collegebanken zou staan op een Technische Universiteit. Juist daarom vond ik het te gek om een college én workshop te verzorgen over ‘Communication Tools’. Aan 2e jaars Industrial Design Studenten voor het vak Leadership &Project Organisation. Wat een ervaring om in zo’n enorme zaal te vertellen over effectief communiceren. Over het goed kijken en luisteren wat iemand zegt en hoe iemand dit zegt. Want de meeste miscommunicatie gaat niet over de inhoud, maar ontstaat door de manier waarop we communiceren. Daarom is het belangrijk dat jij je bewust bent van je persoonlijkheid. En dat je herkent wat andere mensen doen, zeggen en laten zien. Zodat jij jouw communicatiestijl erop aanpast waardoor je sterkere relaties opbouwt.

 

Lekker aan de slag

Naast het college heb ik ook een workshop voorbereid die door 5 andere coaches werden gegeven. De 140 studenten werden opgesplitst in 5 groepen waardoor ze op een persoonlijke manier aan de slag gingen met hun eigen zelfbewustzijn en presentatievaardigheden. Zo hebben ze onder andere de kernkwadranten van Ofman ingevuld. En hebben ze geleerd hoe je op een gestructureerde manier je presentatie voorbereid. Door je allereerst goed te verdiepen in je publiek. Vanuit de situatie, het probleem, de vraag die leeft bij hen én het antwoord dat je daarop geeft.

 

Fijne samenwerking

Bedankt Maurits Willemen voor de super opdracht en de enorm fijne samenwerking. Tijdens het college en ook tijdens de aansluitende workshops die we deze studenten, samen met de medecoaches, gaven. Wil je meer weten over effectief communiceren, klantgerichte vaardigheden of presentatievaardigheden, neem contact met me op. Ik vertel je graag over mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatietrainingen.

 

Lecture Communication ToolsLecture Communication Tools

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn