Positieve impact maak je samen

Samen met Kim Bogaerts ben ik oprichter en initiatiefnemer van SchoolBoost. Ons initiatief helpt scholen in het primair en voortgezet onderwijs te professionaliseren en innoveren naar schoolsucces. Met deze aanpak leggen wij het fundament voor betere communicatie en samenwerking tussen leerkrachten, leerlingen en ouders. Met als doel talentontwikkeling, schoolplezier en wederzijdse betrokkenheid. Ons verhaal benadrukt het belang van het goed in verbinding staan van school, leerkrachten en ouders. Zo maak je samen meer impact en zet je het kind voorop!

Zicht op impact traject

Om dit nog beter vorm te geven startten wij met SchoolBoost via Stérk.Brabant met het Zicht op Impact traject, uitgevoerd door Zorgbelang Brabant|Zeeland. Binnen dit traject gingen we aan de slag met het impactgedachtengoed en een verandertheorie. We maakten een impactroutekaart: “We willen heel graag met scholen, schoolleiders en bestuurders in contact komen om samen met hen een analyse en inventarisatie te maken van het huidige en gewenste schoolklimaat. Wat gaat goed? Wat kan er beter? Vervolgens een adviesplan op te stellen om te kijken vanuit de driehoeksrelatie hoe kun je de communicatie en samenwerking verbeteren? Samen met hen kijken naar: wat zijn jullie wensen, belangen en verwachtingen? Als je dat goed in kaart brengt, met elkaar, weet je waar je nu staat en waar je als school naartoe wilt.”


Publicatie van ons verhaal

We slaagden glansrijk met ons traject en werden hiervoor geïnterviewd. Lees hier ons verhaal zoals dit nu is gepubliceerd in het eMagazine van Zorgbelang Brabant|Zeeland. Evenals ook gepubliceerd als verhaal in de community van Sterk Brabant. Transformeer het onderwijs van cijfercultuur naar intrinsieke motivatie. Elk kind is uniek en heeft een eigen ontwikkelpad. Verbeter daarom de driehoeksrelatie tussen school, leerkracht en ouders. Om zo ieder kind optimale kansen te bieden in dit ontwikkelproces. In dit interview leggen we uit hoe en waarom we dit doen.

 

Positieve impact maak je samenPositieve impact maak je samen

Het gaat ons om het creëren van bewustwording hoe belangrijk de relatie tussen school, leerkrachten en ouders is. Om faciliterend en dienend te zijn in de ontwikkeling van kinderen (4 tot en met 18 jaar). Want jongeren halen zo het beste uit zichzelf en gaan vol vertrouwen het volwassen leven in. Samen werken aan een positief zelfbeeld van onze kinderen en jongeren: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Samen impact maken en elkaar helpen en versterken. Waardoor leerlingen uit groep 8 doorstromen naar de best passende VO school. En vanuit daar kiezen deze leerlingen beter een passend profiel ten behoeve van hun verdere schoolloopbaan en carrière.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar onze aanpak en activiteiten? Laat het ons weten. Neem contact met ons op.

 

Impact maak je samen

 

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn