Corporate story IBM, 100 jaar historie

imageIBM viert dit jaar zijn honderdste verjaardag, maar vandaag is de dag van het honderdjarig bestaan. In de afgelopen eeuw zijn veel ict-uitvindingen en computerdoorbraken gemaakt.

 

IBM (International Business Machines Corporation), gestart in 1911 heeft haar corporate story verfilmd. In een fraaie film kun je zien wat 100 jaar IBM heeft betekend, met 100 mensen en 100 ideeën en uitvindingen.

Een perfect voorbeeld van corporate storytelling. Het verhaal vertelt hoe trots IBM is op zijn roots.

https://www.youtube.com/watch?v=39jtNUGgmd4

 

16 Juni 2011 – Corporate story IBM, 100 jaar historie

IBM viert dit jaar zijn honderdste verjaardag, maar vandaag is de dag van het honderdjarig bestaan. In de afgelopen eeuw zijn veel ict-uitvindingen en computerdoorbraken gemaakt. IBM (International Business Machines Corporation), gestart in 1911 heeft haar corporate story verfilmd. In een fraaie film kun je zien wat 100 jaar IBM heeft betekend, met 100 mensen en 100 ideeën en uitvindingen.

Een perfect voorbeeld van corporate storytelling. Het verhaal vertelt hoe trots IBM is op zijn roots.

IBM, bijgenaamd Big Blue, ooit grootmacht en een van de machtigste Technologie bedrijven ter wereld. Voor velen vooral verbonden aan computers. Van super mainframes tot later de nog immer populaire AS/400 reeks maar ook bekend vanwege de ponskaart, typemachines (met het bolletje) en PC’s (1981).

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn