Elk bankbiljet heeft een verhaal

Op het marketingblog van het Belgische dagblad De Standaard viel mijn oog op een simpele, maar krachtige zin “Elk bankbiljet heeft een verhaal”. Vol verwachting klikte ik het bijbehorende YouTube filmpje aan. Tot mijn grote verrassing was dit verhaal over een willekeurig bankbiljet een reclameboodschap van de Duitse variant van de Doe Een Wens Stichting. De internationale stichting die de liefste wens vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Het is een creatieve film die op een leuke manier weergeeft wat er allemaal kan gebeuren met een simpel bankbiljet. Het verhaal heeft een happy end, maar de achterliggende boodschap raakt me absoluut niet. Het wijkt te veel af van het werkelijke verhaal dat deze bijzonder mooie stichting wil overbrengen.

Oordeel zelf.

 

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn