Samenwerken aan de digitale zorgtransitie

Midden in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap had ik deze week de eer om gespreksleider te zijn tijdens een inspirerende heisessie tussen de Ondernemingsraad en de Raad van Bestuur van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Het onderwerp? 𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗲 𝘇𝗼𝗿𝗴𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲. We gingen op een effectieve manier aan de slag met: “Van hoe dan? Naar zo doen we dat!”. Het was mooi om de gezamenlijke vooruitgang te zien. In de Oost Achterhoek is Marga Klompé één van de grotere ouderenzorgorganisaties in de regio. Het heeft 14 locaties en thuiszorg en er werken zo’n 2300 medewerkers.

 

Samen aan de slag met “Van hoe dan naar doe dan”

Het zorglandschap verandert snel en sterk. Het vraagt om andere oplossingen en manieren van werken. Wat hebben onze cliënten en medewerkers binnen nu en 5 jaar nodig? Welke belangen spelen er? Waarom zijn die belangrijk? Welke kennis en vaardigheden brengen we in de samenwerking? Wat hebben we qua cultuur, houding en gedrag van elkaar nodig? Hoe vullen we elkaar aan en ondersteun jij de ander? Met deze onderwerpen ging het voltallige team tijdens de middag samen aan de slag.

 

Samenwerkingsafspraken zijn gemaakt

Om een krachtigere en effectievere samenwerking te bevorderen binnen de digitale zorgtransitie, is het essentieel om niet alleen begrip te krijgen in elkaars verwachtingen, verantwoordelijkheden en rollen, maar ook in elkaars zorgen en belangen. Met dit inzicht kun je beter met elkaar bepalen wat er echt nodig is. Het maken van samenwerkingsafspraken vormt de basis voor een productieve samenwerking. Met open communicatie, begrip en respect legden we samen een basis voor een vruchtbare en harmonieuze samenwerking.

Deze samenwerkingsafspraken over cultuur, houding en gedrag geven sturing aan de gewenste situatie en zorgen voor een solide basis waarop de betrokken partijen altijd terug kunnen vallen. Nu en in de toekomst. Werken aan het behouden van menselijkheid en persoonlijke verbindingen binnen de zorg. Samenwerken aan de digitale zorgtransitie. Communicatie is en blijft de sleutel tot succes. Zorg altijd voor een goede voorbereiding waarbij doel, verwachting en zorgen zijn uitgesproken. Luister actief en stel open vragen. Geef elkaar feedback en maak afspraken over rolverdeling en verantwoordelijkheden. Met VEERkracht zijn er mooie stappen gemaakt!

 

 

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn