Zonder stroom een goed verhaal

imageOp 30 maart reisde ik af naar Goirle, bij Tilburg, om samen met Theo Hendriks een workshop te geven over storytelling voor de Communicatieclub Bourgondië. Een geweldige uitdaging om voor een grote groep van bijna honderd communicatieprofessionals je passie te mogen delen over de kracht van een goed verhaal.

 

Persoonlijk vond ik het bovendien geweldig leuk om dit samen met Theo Hendriks te doen. Zijn boek ‘Corpororate Stories‘, dat hij samen met Astrid Schutte schreef, heeft mij ooit enorm geïnspireerd om te doen wat ik nu doe. Wij mochten ons verhaal vertellen in een kapel van een voormalig klooster. Tegenwoordig heet dit het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Sfeervolle ruimte en vast vol verhalen. We namen de aanwezigen mee door het landschap van wetten en valkuilen voor ‘een goed verhaal’. Die waren een en al oor. Vooral ook toen ongepland tijdens de presentatie de stroom uitviel.

Aan het einde van de avond, deed de stroom het weer en kon ik alsnog een geweldige commercial vertonen van Google. Elke keer als ik deze film bekijk staat het kippenvel op mijn armen. Google zond deze commercial uit in februari tijdens de beroemde superbowl-finale in Amerika. Een verhaal dat vertelt hoe een Amerikaan zijn liefde vindt in Parijs. Een herkenbaar, aansprekend verhaal dat je raakt. Zonder acteurs of speciale effecten. Dankzij de kracht van een goed verhaal laat Google zien waar ze werkelijk goed in zijn en wordt een eenvoudige zoekopdracht zelfs spannend.

 

Lees hier het verslag van de gedenkwaardige avond zoals dit verwoord is door deCommunicatieclub Bourgondië zelf.

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn