Laat je niet afleiden

Gisterenavond keek ik naar de tv-uitzending van Pauw & Witteman. Gasten waren Job Cohen, Bert Wijbenga, Tim Coronel en Claudia de Breij. Tijdens de uitzending vertoonden ze een behoorlijk schokkende tv commercial die in Engeland is ingezet om het gevaar van sms’en tijdens het rijden in een auto te benadrukken. Aanleiding van deze beelden was de aftrap van de landelijke campagne ´tegen afleiding in het verkeer´.

 

Korpschef en portefeuillehouder verkeer Bert Wijbenga was speciaal uitgenodigd om deze actie toe te lichten. De Nederlandse campagne moet weggebruikers bewust maken van de gevaren die het bedienen van elektronische apparatuur in de auto met zich meebrengen. Er ontstond een mooie discussie met de andere gasten aan tafel over de aanpak en het effect van deze campagne.

 

De Engelse beelden zijn zo realistisch gefilmd dat ze echt afschuwelijk zijn om naar te kijken. Toch deel ik de mening van de gasten aan tafel dat deze Engelse campagne meer met me doet en dus effectiever is dan de Nederlandse campagne. Net als bij hen, raakte het verhaal in de commercial me diep. Ik zal nooit meer achter het stuur sms’en.

 

Oordeel zelf als je het aandurft om deze schokkende film te bekijken.

 

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn