Storytelling rondom Top 2000

imageVanaf 1e kerstdag kan iedereen weer genieten van de Top 2000. Heerlijk om naar te luisteren en geweldig om te horen hoe veel mensen hun eigen muzikale herinnering hebben bij een speciaal liedje. Samen met veel mensen wordt er nu massaal afgestemd op radio 2.

 

Vaak vertelt zo’n verhaal over het tijdsbeeld waarin het liedje ooit werd uitgebracht. Het succes van de Top 2000 zit ook in het moment van het jaar. De lijst versterkt gevoelens en herinneringen aan gelukkige en minder gelukkige periodes uit je leven. Het is alsof je hele leven aan je voorbij flitst.

 

Dit jaar blijkt het Top 2000 Café ook een ware publiekstrekker voor Beeld en Geluid. Vanaf de kerstopening, heeft het instituut in Hilversum meer dan negenduizend bezoekers mogen verwelkomen. Zo zie je maar weer dat muziek en de daarbij behorende verhalen, mensen verbind en met elkaar in contact brengt. Het verhoogt het saamhorigheidsgevoel.

 

Niet alleen in het café is het ’volle bak’. Ook op Twitter is de Top 2000 een veelbesproken onderwerp. Volgens AVRO presentator Roodbeen die het radio-evenement al voor de zesde keer presenteert, komen er gemiddeld twintig tot dertig berichten per minuut binnen en dat gaat ook ’s nachts door. De Top 2000 is het collectieve muziekgeheugen, redeneert Roodbeen. “Je moet je er wel aan overgeven om in de flow te komen, even de knop omzetten. Dan kun je verontwaardigd raken dat het liedje zo hoog of zo laag staat of je kunt je door een nummer laten verrassen, omdat je het bestaan ervan was vergeten. Passief luisteren naar de Top 2000 gaat niet. Of je hebt er iets mee, dat geldt voor miljoenen luisteraars, of het laat je koud.” , aldus Roodbeen.

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn