What’s your story?

De door economische waarde (geld) gedreven maatschappij is al geruime tijd in verval. Nieuwe waarden zoals mate van aandacht, klantgerichtheid, online participatie en maatschappelijke footprint worden steeds belangrijker. Mensen verlangen steeds meer naar authenticiteit, oprechtheid en duurzaamheid. Bedrijven die daar op inspelen hebben meer succes.

 

Veel bedrijven en organisaties staan aan de vooravond van deze belangrijke transformatie. Waarom doen wij wat we doen? Wie zijn we? Wat is ons verhaal? Ondernemers denken nu nog te vaak in promotie, het verkopen van een product, terwijl de persoonlijke verhalen veel interessanter zijn. Stop met zenden en overtuigen en ga de dialoog aan met je medewerkers, klanten en leveranciers. Schets gezamenlijk het puntje aan de horizon waar je als bedrijf naar toe wilt groeien. Wat is onze gezamenlijke maatschappelijke uitdaging?

 

Kortom de kracht van een goed en gedeeld verhaal is dat deze inspireert, prikkelt, verheldert, verbindt, context biedt, richting geeft en aanzet tot acties. Ze creëert sfeer, roept associaties op en voegt emotie toe aan harde feiten en cijfers. Het verhaal als vertrekpunt voor de interne en externe communicatie.

Marlies Pulsford

Marlies helpt organisaties, leiders en teams bij het vinden van hun DNA, geeft richting aan strategie en communicatie en versterkt hiermee de persoonlijkheid, de positionering en het toekomstperspectief van een bedrijf, product of dienst. Dit zorgt voor een sterk merk, een robuuste reputatie en bezielde stakeholders.

Facebook
Twitter
LinkedIn